menno wieringa
gedichten | meubels
cv & bundel
   
       
   
 

Menno Wieringa (Arnhem, 1956) studeerde achtereenvolgens, kunstgeschiedenis en productdesign aan Artez in Arnhem en veel later Nt2. Naast het meubelontwerpen en docentschappen (scenografie, Nederlands en Nt2) mailt hij elke week een tekstcollage aan een groeiende schare liefhebbers. Tweedehandstaal. Voorafgaand aan zijn debuut bij crU, publiceerde hij vier dichtbundels in eigen beheer bij uitgeverij FLANKEN: ‘Mondvoorraad’ (2008) ,’Valentie’ (2009), ‘Notities van een vuurmeester’ (2011) en ‘Strangen’ (2014). Losse gedichten en vertalingen verschenen in/op ‘Krakatau’, ‘Meander’, ‘blue-turns-grey’ en‘Tortuca’.

Over het boek

Menno Wieringa maakt tekstcollages voorafgegaan door een quote c.q. een citaat. In deze collages herschikt hij in taal de werkelijkheid zoals die voorgeschoteld wordt in weekbladen. In deze bundel zijn naast de citaten alleen de collages afgedrukt. Zo wordt de lezer meegenomen en – gezogen in het veranderproces.

Bundels(s):

Realiteitsreparaties

   
       
     
       
       
Zevenblad is een nieuw magazine voor poëzie en beeldende kunst, dat twee keer per jaar zal verschijnen. Het is een initiatief van het collectief Dichters Dragen Voor (Estelle Boelsma, Inge Pollet en Menno Wieringa) en het wordt uitgegeven door Plaatsmaken.      
       
contact: m.wieringa8(x)kpnplanet.nl